Hendriks Maatwerk Meubilair I T 06 - 25 17 91 61 I E info@hmm.nu
Hendriks Maatwerk Meubilair | materialen en technieken
Meubels in alle soorten en maten
TV meubel
Inbouwkast
Boekenkast
Keuken
Bank
Boekenkast

 

 

 

 

 

 

Meubelmaker

Materialen


De gebruikte materialen lopen sterk uiteen qua eigenschappen en kosten. Aan de top staan de meubelen die volledig vervaardigd zijn uit massief hout, dat in vele soorten en kleuren te krijgen is. Deze meubelen worden ambachtelijk vervaardigd en gaan langer dan een mensenleven mee. Omdat deze meubelen vrij kostbaar zijn, worden er (waar mogelijk) massief houten meubelonderdelen vervangen door gefineerd plaatmateriaal. Natuurlijk kunnen we u de verschillende houtsoorten laten zien.


Ook kunt u bij ons terecht voor meubelen die volledig uit diverse soorten plaatmateriaal zijn vervaardigd, zoals gefineerd plaatmateriaal, MDF, formica etc. De verwerking van glas, leer en staal in het meubel behoren ook tot de mogelijkheden.

 

 

Technieken

 

Niet alleen rechte meubelstukken, maar ook ronde, gebogen en ovalen meubelen behoren tot de mogelijkheden. Door middel van stomen en lamineren en met behulp van vormmallen, kan bijna ieder vorm gemaakt worden.


Ook het draaien van poten en knopjes, evenals inlegwerk in fineer, behoren tot de mogelijkheden om een persoonlijk ontwerp te verwezelijken.